Упаковка для харчових продуктів
Для упаковки харчових продуктів використовують пакувальний картон, оскільки цей тип упаковки, крім зовнішніх рекламних якостей, повинен відповідати ще й низці інших критеріїв. Це, наприклад, бар'єрні властивості, стійкість до впливу вологи та рослинних і тваринних жирів. Для покращення стійкості переважно використовують ламінований картон. Така харчова упаковка має вищі властивості газо-, паро-, водо- і жиронепроникності.
При виготовленні упаковки для харчової продукції використовують офсетний друк і покриття ультрафіолетовими (УФ) лаками, що надає кожному виробу неповторний вигляд. Різноманітність конструкції упаковки залежить від фантазії конструктора. Він може спроектувати виріб в такій формі, яка підкреслить пропонований продукт.
Друкарня упаковки орієнтована на випуск картонної упаковки для різних видів продукції:
- упаковка для чаю;
- упаковка для кондитерських виробів: цукерок, тортів, печива;
- упаковки (картонні коробки) для напівфабрикатів;
- упаковки для заморожених страв;
- картонні коробки для пакування сипучих продуктів;
- упаковки для заморожених кондитерських виробів та ін.